понеділок, 7 грудня 2015 р.

Минуле стукає в наші серця…

Нещодавно, у Великоновосілківській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів відбувся виховний захід присвячений пам`яті жертв голодомору 1932-1933 років «Вічна пам`ять замореним голодом».
Школярі 5-9 класів під керівництвом учителя англійської мови Марії Люлі підготували захід, що відобразив жахливі сторінки історії українського народу. Епіграфом стали слова:
Ні труни, ні хрестів, і ні тризни!                                                                                    Прямо в яму.
Навіки-віків! Чорна сповідь
моєї Вітчизни...
І її затамований гнів…
Історія багатостраждального українського народу перенасичена трагічними сторінками минулих століть. Проте є одна з них, яка ніколи з плином часу не буде поглинута мороком небуття. Це події голодомору 1932-33 рр., який смертельним вихором пройшовся по колись благодатних і родючих українських землях і викосив майже все живе на селі.
Подіям, які сталися в Україні, не має аналогів в історії цивілізованого людства. Без війни, без епідемії, без стихійного лиха загинули мільйони ні в чому не винних селян.

Захід ознайомив учнів з історичними переду­мовами виникнення голодомору, з політикою більшовиків проти українського народу, навчив аналізу­вати причини, наслідки, значення голодомору, розвивав в учнів почуття патріотизму, національної свідо­мості, спонукав замислитись, щоб не допустити подібної трагедії.






Немає коментарів:

Дописати коментар